Vad är egentligen poängen med en blogg
January 24, 2017
Varför ska vi använda oss av en
January 24, 2017

Hur syns din verksamhet online? Hur upplevs den från en potentiell kund och besökarnas perspektiv?

Vare sig man har något att erbjuda eller letar efter något är det mest troligt att dina potentiella kunder inleder sitt sökande efter dina tjänster på någon av internets sökmotorer. Det är en integrerad del av hur världen fungerar, och något som man bör använda till sin fördel. Med sökmotoroptimering kommer ditt företag att synas, du kommer att bli eftersökt och välkänd inom de kretsar där du är verksam. Men det är ett ganska stort arbete som egentligen aldrig blir helt färdigt, vilket är en bra anledning till att låta professionella företag ta hand om grovjobbet.

Domainifys SEO- experter har jobbat med sökmotoroptimering under lång tid och har stor erfarenhet av olika metoder. Vi vet vad som fungerar bäst och var man bör starta upp processen. För det handlar om att steg för steg få en stark optimering av sina sidor. Sökmotorerna far hela tiden över nätet, de har liknats vid stora spindlar. De registrerar allt som händer och sker för att sedan lägga det i olika fack eller kategorier. När sedan någon söker efter en viss sak så ser de i sina arkiv och kommer upp med en rad olika förslag som kan tänkas vara det rätta. Domainify hjälper dig att hamna på toppen av dessa listor så att ditt företag blir ett av de första som klickar på och söker sig till.

Optimera en hemsida

Till att börja med ser Domainify på vad poängen med en viss hemsida eller sajt är. Det är inte bara företag som optimerar sina sidor, även privatpersoner med bloggar och annat vill bli sedda. För en del kan det handla om att få läsare till sin sajt, man har ett viktigt budskap att förmedla eller vill helt enkelt att folk ska se vad man skriver. Andra, som de flesta verksamheter, vill få de besökare som kommer till sidan att också köpa de produkter man har att erbjuda, eller beställa de tjänster som företaget jobbar med. Känner du igen dig?

I tillägg så vänder man sig till olika sorters personer, det kan vara tonåringar, vuxna, män eller kvinnor, och så vidare. Ibland kan det handla om en geografisk plats, man vänder sig till alla kvinnor som bor i Stockholms-trakten, eller alla tonåringar i Sverige, som ett litet exempel. När Domainify väl har allt detta klart för sig så ser vi på nyckelord, en stor del av vad en SEO byrå sysslar med. Vad är det som folk knackar in i sökmotorerna som skulle kunna leda dem till din verksamhet? Vilka ord eller meningar används oftast? Dessa ord och meningar bör sedan inkluderas på den sida man fokuserar på, så att den kommer upp bland resultaten i sökningen. Detta är en av grundstenarna om man vill utnyttja sökmotoroptimering. För när man skriver in ett sök så ser sökmotorerna på vilka sidor som de registrerats med just dessa sökord eller meningar, för att sedan ge dessa som förslag.

Vikten av sökmotoroptimering och nyckelord

Domainify jobbar mycket med ”köpande”nyckelord, där du som kund har bäst marginaler och avkastning. Vi analyserar vilka ord eller meningar som kan få folk att hitta fram till din hemsida och inkluderar sedan dessa i texten på sidan. Rubriker, bildtexter och inne i själva texten- alla platser är viktiga och fungerar på olika sätt. Samtidigt så måste det hela se naturligt ut, texten måste flyta på och vara behagliga att läsa. Dels för att sökmotorerna kan se skillnad på olika texter och framför allt så upptäcker de snabbt vad som är kopierat. Men också för att det ju faktiskt är riktiga människor som ska läsa texten, de är också en del av sökmotoroptimering och är något som är mycket viktigt att aldrig förbise.

Därför jobbar Domainify både med sökmotoroptimering men också med design och utveckling av hemsidor eller landningssidor. Dessa två koncept hör ihop, för om sidan man landar på inte laddar snabbt och är lätt att navigera så stannar inte besökarna kvar. Man kan ha hur bra produkter eller tjänster som helst, något som de faktiskt skulle kunna ha nytta av, men detta måste också framgå på sajten. En väl utformad, smakfull sajt där allt det tekniska fungerar är attraktivt, den visar fram ett företag från sin bästa sida. Det ska alltså inte synas att man satsat på sökmotoroptimering, utan det ska vara en naturlig del av text och bilder.

Länkar-  en annan del av sökmotoroptimering

När man väl har en bra hemsida som är attraktiv, lätt att använda och med all den information som behövs, så gäller det att skapa länkar till och från den. Detta är också en del av sökmotoroptimering som kan göra stor skillnad för resultaten. Återigen så är det viktigt att de hela är naturligt och att länkarna leder till och från andra bra sajter. Det är inte alltid så lätt att få starka sajter att länka tillbaka till sin egen sida, men det finns en del sätt. De flesta fokuserar dock på att länka från sin sajt till relevanta, och seriösa, sajter.

Det finns flera metoder detta kan göras på, och vi på Domainify utnyttjar dem alla. Vi har flera sajter med bra ställning hos sökmotorerna som vi kan länka från, och vi finner också uppdaterade och bra sajter som vi kan länka till. Det hela bildar ett nätverk av länkar, något som Google och de andra sökmotorerna tycker om. Hela tiden är vi medvetna om att vi utför vår sökmotoroptimering både för vanliga människor, dina kunder och sökmotorerna.

Ett komplicerat koncept

Det är alltså uppenbart att sökmotoroptimering inte är något som sker över en natt. Istället tar Domainify itu med det systematisk, steg för steg bygger vi upp dina sidor. Vi analyserar och ser vilka målgrupper du vänder dig till, och vad det är ditt företag eller sidor vill åstadkomma. Hemsidan uppdateras och utformas för att vara användarvänlig och inbjudande. Företaget optimerar sedan alla dessa sidor med nyckelord på rätt plats, och så att texten flyter på naturligt. Med länkar till och från sajten så kommer den att nå ännu högre resultat i sökresultaten. Vi ger oss inte förrän ditt företag har uppnått den position det förtjänar och du verkligen kan se resultatet av sökmotoroptimering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *