Fördelar med sökmotoroptimering

Klarar du dig utan sökmotoroptimering i dagens internetsamhälle?

Optimera en hemsida

Till att börja med ser Domainify på vad poängen med en viss hemsida eller sajt är. Det är inte bara företag som optimerar sina sidor, även privatpersoner med bloggar och annat vill bli sedda. För en del kan det handla om att få läsare till sin sajt, man har ett viktigt budskap att förmedla eller vill helt enkelt att folk ska se vad man skriver. Andra, som de flesta verksamheter, vill få de besökare som kommer till sidan att också köpa de produkter man har att erbjuda, eller beställa de tjänster som företaget jobbar med. Känner du igen di

SÖKOPTIMERING

I tillägg så vänder man sig till olika sorters personer, det kan vara tonåringar, vuxna, män eller kvinnor, och så vidare. Ibland kan det handla om en geografisk plats, man vänder sig till alla kvinnor som bor i Stockholms-trakten, eller alla tonåringar i Sverige, som ett litet exempel. När Domainify väl har allt detta klart för sig så ser vi på nyckelord, en stor del av vad en SEO byrå sysslar med.

Vad är det som folk knackar in i sökmotorerna som skulle kunna leda dem till din verksamhet? Vilka ord eller meningar används oftast? Dessa ord och meningar bör sedan inkluderas på den sida man fokuserar på, så att den kommer upp bland resultaten i sökningen. Detta är en av grundstenarna om man vill utnyttja sökmotoroptimering. För när man skriver in ett sök så ser sökmotorerna på vilka sidor som de registrerats med just dessa sökord eller meningar, för att sedan ge dessa som förslag.

Följ oss på sociala medier

Vikten av sökmotoroptimering och nyckelord

Domainify jobbar mycket med ”köpande”nyckelord, där du som kund har bäst marginaler och avkastning. Vi analyserar vilka ord eller meningar som kan få folk att hitta fram till din hemsida och inkluderar sedan dessa i texten på sidan. Rubriker, bildtexter och inne i själva texten- alla platser är viktiga och fungerar på olika sätt. Samtidigt så måste det hela se naturligt ut, texten måste flyta på och vara behagliga att läsa. Dels för att sökmotorerna kan se skillnad på olika texter och framför allt så upptäcker de snabbt vad som är kopierat. Men också för att det ju faktiskt är riktiga människor som ska läsa texten, de är också en del av sökmotoroptimering och är något som är mycket viktigt att aldrig förbise. Därför jobbar Domainify både med sökmotoroptimering men också med design och utveckling av hemsidor eller landningssidor. Dessa två koncept hör ihop, för om sidan man landar på inte laddar snabbt och är lätt att navigera så stannar inte besökarna kvar. Man kan ha hur bra produkter eller tjänster som helst, något som de faktiskt skulle kunna ha nytta av, men detta måste också framgå på sajten. En väl utformad, smakfull sajt där allt det tekniska fungerar är attraktivt, den visar fram ett företag från sin bästa sida. Det ska alltså inte synas att man satsat på sökmotoroptimering, utan det ska vara en naturlig del av text och bilder.

REDO FÖR NÄSTA STEG?

Kontakta oss för en kostnadsfri analys.

Kontaktformulär