Klarar du dig utan sökmotoroptimering i dagens internetsamhälle?
January 24, 2017

Det kan låta lite överflödigt att ha en blogg när man redan har en hemsida. Vad ska jag skriva om där? problemet är att många blandar ihop en blogg med en dagbok eller ett ställe där folk skriver om precis vad som helst. Naturligtvis kan det handla om det också, men för ett företag så är en blogg något lite annorlunda.

Vikten av att kommunicera

Ibland glömmer vi bort att det är vanliga människor på andra sidan om nätet. Vare sig man pratar med dem personligen eller via chatt och epost, så är det fråga om kommunikation mellan två personer.  Även en blogg är just detta- en form av kommunikation. Det är här som man kan skriva lite mer detaljer om företagets verksamhet, gärna annonsera nyheter eller förändringar. En hemsida ger den viktigaste informationen, men det är på bloggen som man kan gå lite djupare in på vissa ämnen.

En blogg ska därför inte ses som en separat händelse eller sajt. Den hör istället samman med den huvudsakliga sidan, och fungerar som ett komplement till denna. Ibland kommer folk först till bloggen och sedan till sajten, andra gånger går det åt motsatt håll. Men det viktiga är ju att de hittar fram, att man blir känd av så många som möjligt.

Intressanta bloggar som alla läser

Ett antal av de mer populära bloggarna har tusentals läsare varje dag, om inte mer. Hemligheten är att de lägger upp något som folk vill se, något som intresserar dem. Helt klart är det inte lätt att skriva lättsamma blogginlägg som folk klickar sig fram till för att läsa. Speciellt inte när man vill hålla fram ett företag som är helt normalt och inte alls så trendigt.

Många anser dock att bloggar kan skrivas lite mer lättsamt än den huvudsakliga hemsidan. Återigen gäller det att tänka på att det handlar om kommunikation. Det behöver inte vara en samling med fakta utan kan också innehålla personliga tankar och åsikter. De som kommer till sidan har ju redan ett visst intresse i ämnet, det gäller bara att hålla dem kvar där.

Domainify har tagit tag i biten om bloggar genom att anlita ett antal skribenter som vet hur man uttrycker sig på allra bästa sätt. Du behöver inte sitta själv och skriva alla inlägg, såvida du inte tycker om att göra det. Men de flesta har annat att göra, det tar både tid och energi att driva ett företag. Nyckeln till att hinna med allt är att delegera, och låta någon annan ta hand om vissa bitar.

Vikten av en bra blogg

En annan orsak till att bloggar är ett bra sätt att komplettera sin hemsida är att de tillför uppdaterad information till sajten. Här kommer vi in lite på SEO och marknadsföring, men rent kort så handlar det om att inte skapa en sida och sedan glömma bort den. Genom att hela tiden lägga till nytt material så kommer sajten att upplevas som fräsch. Och inte bara upplevas, det är intressant att komma tillbaka med jämna mellanrum för nya blogginlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *